Veel gestelde vragen

  • Home
  • Veel gestelde vragen

Meest gestelde vragen

Hier kunt u de antwoorden vinden op de meest gestelde vragen.

Stucen is het egaal afwerken van muren en plafonds. Wanneer een muur of plafond niet meer recht is of gaten/oneffenheden bevat weer te egaliseren. Een stukadoor brengt een gipslaag aan en strijkt deze met zijn gereedschap glad. Het stucwerk wordt dient de onderlaag van bijvoorbeeld gipsplaat, metselwerk of beton helemaal strak te maken. Eenmaal gestuct zijn de muren en plafonds weer helemaal egaal. Dat doet wonderen voor de desbetreffende ruimte.
 
Zorg ervoor dat alle benodigde aansluitingen beschikbaar zijn voordat we beginnen.  De ruimte waar we moeten stukadoren moet leeg zijn. Denk aan elektriciteit, water en andere voorzieningen die we nodig hebben voor een soepele uitvoering. De ruimte waar gestuct moet worden, dienen alle stopcontacten en binnenwerk verwijderd te zijn.
 

Dit hangt af van verschillende factoren zoals: de ventilatie van de ruimte, luchtvochtigheid van de ruimte, temperatuur van de binnenruimte en de laagdikte van het stucwerk. 
In ideale omstandigheden droogt het 1mm per dag.

 

Nee, dat valt buiten onze bevoegdheid van stukadoren en dus buiten onze aansprakelijkheid verzekering. Mocht er iets fout gaan dan wordt de schade niet vergoed. U dient dit zelf te doen of te laten doen door een installateur
 
Het beste is om hiervoor zgn. stucplaatjes te gebruiken (40 x 200 cm).
Deze platen moeten als metselwerk in verband worden aangebracht en om de 10 cm worden geschroefd.
Het regelwerk moet ook op ongeveer 30 cm onderlinge afstand worden aangebracht.
Het is noodzakelijk om alle platen zo strak mogelijk tegen elkaar te leggen, ondanks mogelijke verhalen over vereiste afstand tussen de platen.
Alle naden worden door ons voorzien van gaasband, waardoor het risico op scheurvorming klein is.
Bij nieuw regelwerk is het raadzaam om gebruikt hout te gebruiken, omdat nieuw hout kan krimpen. Goed schroeven en bevestigen is hierbij belangrijk.